Malzemeler
Nescafe Klasik
Bir miktar buz
Baya bi süt
Şeker
Krema/Krem Şanti/Karamel Sos/Muz Şurubu/ne olursa vs...
Hazırlanışı
1.Adım:
Bardağın dibine 2 tatlı kaşığı kahveyi koyduktan sonrakoyduğunuz kahvenin üstünü kapatabilecek kadar(çok az yani) sıcak su ekleyiniz.
2.Adım:
Shakera sütü koyunuz.Sütü abartısız 2-3 dakika çalkalayınız(kol kası yaparsınız);süt krema gibi katılaşacaktır(çok fazla katılaşmamasına özen gösteriniz) daha sonraistediğiniz kadar toz şeker ekleyiniz (Tozşeker yoksa ilk başta nescafeye eklediğiniz sıcak suya küp şeker atıp eritebilirsiniz).
3.Adım:
Bardağınızdaki malzemeleri shakera geri alalım.
Bu sefer buzlarımızıda atıyoruz içine.
Eğer aromakaramelşurup vs.. dökecekseniz tam zamanı.
Karıştırıyoruzçok fazla karıştırmanıza gerek yok.
4.Adım:
Shakerı bardağımıza boşaltıyoruzbiliyoruz üstü köpük köpük oldu.Çok az bi süt ekleyin veya pipet daldırıp bardağın dibinden içiniz.
Not 1:
Arzunuza göre üstüne sprey krem şanti ile krema döküponun üstüne çikolata/karamel/çilek vs.. sos dökebilirsiniz.
Not 2:
Sütü shakerda çalkalarken dikkatli olmalısınızaçarken süt gaz yaparak birden kapağı fırlatabiliyor.Kaliteli shaker kullanınız yoksa mutfağınızdaki ufak tefek patlamalardan ben sorumlu değilim.
Not 3:
Shaker yoksamutfak robotu da kullanabilirsiniz ki;kalabalık misafiriniz varsa;parti veriyorsanız mutfak robotu en ideal çözümdür.
0 yorum:
Yorum Gönder